Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@adroit.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu:

captcha Zkusit jiný obrázek

Opište prosím text z obrázku:

Dolní Lomná

DOLNÍ LOMNÁ

Obec Dolní Lomná leží v malebném údolí Těšínských Beskyd na pomezí sousedního Polska a Slovenska, v nejvýchodnější části ČR. Je to údolí, kterým protéká průzračně čistá voda říčky Lomná, a které se řadí mezi nejkrásnější údolí Moravskoslezských Beskyd. Je rozložena v širokém údolí uzavřeném lesnatými stráněmi ze všech stran. Od severu je chráněna širokým hřbetem Kozubové na jižní straně vrcholem Skalky a Velkým Polomem. Obec leží v nejmalebnějším údolí Těšínských Beskyd a je spolu s Horní Lomnou výchozím bodem pro turistické trasy na hřeben Polomu, odkud se dá přejít na Bílý Kříž. Turistické chaty na Velkém Polomu, Slavíči, Kamenitém a Kozubové jsou známými středisky zimní a letní turistiky. Údolí Lomné se stává vyhledávaným cílem návštěvníků. Je zde řada turistických tras, včetně hlavní hřebenovky Těšínských Beskyd. Pozoruhodností je prales Mionší mezi Horní a Dolní Lomnou, jeden z největších na českém území (o výměře 169,78 ha.) , v současné době opět přístupný. Nachází se v Chráněné krajinné oblasti Beskydy s přísným režimem hospodaření, zástavby, rozvoje rekreace, turistiky a sportu.

Pension Beskydka

tel: 558 357 645, 777 043 432

E-mail: pensionbeskydka@seznam.cz

www: http://www.pensionbeskydka.unas.cz

kapacita: 13 pokojů (30 lůžek + 16 přistýlek) v hlavní budově + 13 chatek (68 lůžek + 20 přistýlek)

podrobnosti: V hlavní budově je celkem 13 pokojů od jednolůžkových po třílůžkové s vlastním sociálním zařízením. Hosté mohou využívat také bar, vířivku (kapacita 7 osob), saunu pro 5 osob a posilovnu, nacházející se v suterénu. Ubytování v chatkách: 10 chatek je čtyřlůžkových s TV, lednicí, varnou konvicí, telefonem a každý pokoj má vlastní terasu. Sociální zařízení je v každé chatce. 2 chatky jsou sedmilůžkové s TV, lednicí, vařičem, telefonem a společnou terasu pro oba pokoje a společným sociálním zařízením. 1 chatka je dvoupatrová se sedmi až 14 lůžky se společným sociálním zařízením na obou patrech. V objektu je k dispozici venkovní bazén, volejbalové a nohejbalové hřiště, kuželky, stolní tenis, kulečník. Na objednávku je možno zajistit masáže a vyjížďky na koních a dopravu k vlekům, k hromadné dopravě a na výlety. Ve vzdálenosti asi 1500 m je lyžařský areál Velký Polom - Severka s lyžařskou školou a půjčovnou lyžařské výzbroje a výstroje.


Turistická chata Kamenitý

tel.: 558 366 004, 775 025 683

E-mail: peszot.ez@volny.cz

www: http://www.chatakamenity.cz

kapacita: 19 lůžek

podrobnosti: Podrobnosti: restaurace, ohniště, lyžování 3 km. Na hřebeni Moravskoslezských Beskyd mezi Kozubovou a Slavíčem je opět otevřena turistická chata. V nově rekonstruovaných pokojích je nabízeno turistické ubytování pro 12 osob. V přízemí je útulná restaurace s místními specialitami. Chata se nachází na hlavní přístupové stezce na hřeben a od autobusové zastávky "Dolní lomná, Doubrava" je vzdálena jen 2 km, cca 40 minut chůze. Cyklisté mohou na chatu přijet po značené cyklotrase č.6082. Dojezd autem (i na kole) je po lesní silnici vedoucí od autobusové zastávky "Dolní Lomná, Matuščina louka" nebo z Košařisk od „autobusové zastávky Košařiska, Vodárna“ a od odbočka modré turistické značky.


Hotel pod Akáty

tel.: 558 358 726

E-mail: hotelpodakaty@seznam.cz

www: http://hotel-cz.moonface.cz/hotel-Dolni-Lomna-Pod-Akaty.htm

kapacita: 38 lůžek ve 14-ti pokojích

podrobnosti: Soc. zařízení, TV - satelit na pokoji, posilovna, solárium, masáže, stolní tenis, parkování u hotelu pro 20 aut. Hotel se nachází v centru podhorské obce Dolní Lomná v bezprostřední blízkosti známého areálu Matice Slezské, kdy se pravidelně konají folklórní a folkové festivaly. V hotelu se nachází restaurace o kapacitě 45 míst s cizokrajnou i domácí kuchyní, nekuřácká jídelna, salónek pro 30 osob a venkovní posezení v letním období. Konají se zde slavnostní obědy a večeře, svatební hostiny, oslavy výročí, plesy, kulturní akce. K přednostem paří i bezbariérový přístup pro vozíčkáře a výtah.


Chata Polana

tel.: 558 358 734, 737 211 406

E-mail: chata.polana@seznam.cz

www: http://www.diksro.cz/dik_polana/

kapacita: 85 lůžek (z toho 30 v chatkách)

podrobnosti: Ubytování je v 5 chatkách se dvěmi ložnicemi, obývacím pokojem, kuchyňkou (lednička) a sociálním zařízením, dále ve dvou apartmánech s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou. Ve srubové chatě je nabízeno turistické ubytování - společné sociální zařízení na patrech. V hlavní budově je jídelna, společenská místnost s krbem, salonek, bufet. Ubytování si mohou zahrát stolní tenis, šipky, stolní fotbal, kulečník, odbíjenou nebo se v létě koupat v bazénu. Děti si s oblibou hrají na kolotoči, pískovišti nebo prolézačkách. Večer je možné strávit u ohně.


Chata Severka

tel.: 558 330 051

E-mail: chata.severka@beskydy.cz

www:

kapacita: 68 lůžek v 17-ti pokojích

podrobnosti: soc.zařízení na patře, restaurace, venkovní bazén, sauna, půjčovna kol, lyžařský arál u chaty. Horská chata se nachází v areálu známého lyžařského střediska Velký Polom – Severka. Je zároveň i provozovatelem lyžařských vleků a spolupracuje s půjčovnou lyžařského vybavení a lyžařskou školou „SUN SKI SCHOOLS“ ve dvou až šestilůžkových pokojích se společným sociálním zařízením a v apartmánu se může ubytovat až 74 osob. Návštěvníkům a hlavně ubytovaným je k dispozici restaurace, bar, kulturní místnost s televizí, vnitřní a venkovní bazén, sauna, masážní vana, zahradní restaurace s obsluhou, venkovní ohniště s posezením a udírnou. Pískoviště, dětské hřiště se skluzavkou. Dále pískové volejbalové hřiště s možností zapůjčení potřeb zdarma a ruské kuželky, telefonní automat. Okolí nabízí široké možnosti turistiky, v létě cykloturistiky. Po předchozí dohodě možnost pořádání diskoték, rodinných oslav, ozdravných pobytů, dětských táborů, konferencí, školení. Provozní doba recepce: 9 - 21 hod.


Rekreační středisko Rohanka

tel.: 558 357 664, 608 431 577

E-mail: rohanka@iol.cz

www:

kapacita: 90 lůžek (z toho 41 v chatkách)

podrobnosti: Rekreační středisko se nachází v obci Dolní Lomná, která je vzdálená 8 km od města Jablunkov. Toto středisko je jedním z největších v Dolní Lomné. Poskytuje ubytování v hlavní budově v 16 dvou nebo třílůžkových pokojích s možností přistýlky, a v 9 chatkách pro 4 osoby. Chatky i pokoje jsou vybaveny samostatným WC, sprchovacím koutem a BTV. Hlavní budova slouží taktéž ke stravování v příjemné restauraci, dále je zde kuchyň, bar, malá kulturní místnost, vířivá koupel, sauna, posilovna, kulečník a půjčovna horských kol a lyží. Za dobrého počasí můžete využít asfaltová hřiště pro kopanou, odbíjenou nebo tenis. Rájem nejen pro děti, ale i pro dospělé je 11 m dlouhý bazén s hloubkou 1,5 m. Na své si přijdou milovníci večerů u táboráku to i v případě nepřízně počasí, protože v areálu je rovněž altánek se středovým ohništěm. Je zde postavena i nová sjezdovka, kterou využívají lyžaři a rekreanti z okolních chat, kde lyžařský vlek není k dispozici.


Kamenná chata

tel.: 558 365 100

E-mail: bazalova@centrum.cz

www: http://www.kamennachata.cz/

kapacita: 20 lůžek

podrobnosti: Sociální zařízení a TV je na pokoji. Hostům je k dispozici sauna a solárium. V přízemí penzionu je příjemná restaurace s posezením u krbu, která poskytuje celodenní stravování a občerstvení. Penzion navazuje na turistickou chatu Tetřev. Ve vzdálenosti 10 minut chůze od chaty naleznete v zimě upravovaný svah lyžařského areálu Velký Polom - Severka, pro začínající i zdatné lyžaře. V areálu funguje lyžařská škola, půjčovna a servis lyžařského vybavení. Kolem prochází lyžařská, cykloturistická a turistická trasa přístupná z Dolní Lomné, Horní Lomné a Mostů u Jablunkova. Možnost půjčení horských kol, bazén, dětské prolézačky, ohniště, hřiště. Aktivity: horská cyklistika, turistika, sjezdové lyžování, snowboarding, běh na lyžích, rekreace, školení a společenské akce.


Chata Lučebník

tel.: 558 358 752, 608 734 852, 724 296 630

E-mail: ponist@chatalucebnik.cz

www: http://www.chatalucebnik.cz

kapacita: 43 lůžek

podrobnosti: Ubytování je v deseti dvou až pětilůžkových pokojích a ve dvou apartmánech. Pokoje mají společné sociální zařízení. Apartmány tvoří ložnice, pokoj a vlastní sociální zařízení. Středisko se nachází v Dolní Lomné u autobusové zastávky Jestřábí potok. V budově je jídelna, oddělená společenská místnost. Pro hráče je připraven kulečníkový stůl, šipkový automat, zapůjčíme kostky, karty. Pro venkovní relaxaci tu máme trávníkové hřiště, kde si můžou hrát děti, houpačky a kolotoče bytelného provedení, nebo taky lavičky pro slunění a krátké procházky v areálu. Před chatou máme venkovní restauraci, kde můžete posedět pod slunečníky. Nově máme postaven přístřešek s krbem pro venkovní oslavy a akce.


Pension Lomná

tel.: 558 357 663, 603 428 327

E-mail: i.dvoracek@tiscali.cz

www: http://www.pension-lomna.cz

kapacita: 6 lůžek + 80 v chatkách

podrobnosti: Rekreační areál se nachází v malebném údolí na soutoku Jestřábího potoka a říčky Lomné, které tvoří jeho přirozenou hranici. Ubytování se nabízí ve dvou třílůžkových pokojích, apartmánu a v 15 chatkách se sociálním zařízením a zastřešenou verandou. V areálu střediska v hlavní budově je restaurace s možností celodenního stravování a klubovna s krbem. Návštěvníci mohou dále využívat asfaltové hřiště, kuželky, kulečník, stolní tenis, půjčovnu sportovního vybavení včetně kol, kryté ohniště, knihovnu a připojení na internet. Vhodné pro rodiny s dětmi, studenty, školy, podnikové rekreace, školení, svatby, promoce, sportovní soustředění...


Chata Matice Slezské

tel.: 605 840 924

E-mail: matice.slezska@worldonline.cz

www: http://www.pomezi.wz.cz/

kapacita: 24 lůžek

podrobnosti: Matice Slezská nabízí v prostorách národopisného areálu ubytování ve 2, 3, 4 a 5 lůžkových podkrovních pokojích. Jsou vytápěny přímotopy a mají společné soc. zařízení, kuchyňku s lednicí a plynovým sporákem, TV na pokojích. Stravování je možné v blízké restauraci Mánes (sezónně) nebo celoročně v hotelu Pod Akáty.


Pension Na Dolině

tel.: 558 358 233, 608 417 825

E-mail:

www:

kapacita: 12 lůžek

podrobnosti: každý pokoj má TV, svou kuchyňku a WC. Objekt se nachází na úbočí Kykuly (nebo také nazývané Noviny). Příjezd je lesní cestou za železničním viaduktem doprava. U zařízení je venkovní bazén, víceúčelové hřiště a ohniště.


Privát u p.Sikory

tel.: 558 358 477, 732 511 664

E-mail:

www: http://www.sikora.unas.cz

kapacita: 6-8 lůžek ve 3 pokojích

podrobnosti: Každý pokoj má TV, sociální zařízení na pokoji.Adresa: Dolní Lomná 123. Možnost podávání polopenze. Poblíž se nachází pekárna, restaurace. Lyžařský vlek je vzdálen 1500 m.


Kemp u Viaduktu

tel.: 608 612 790

E-mail: tana.marszalkova@seznam.cz

www: http://www.uviaduktu.cz

kapacita: 130 míst

podrobnosti: tábořiště pro stany a karavany, bufet, půjčovna horských kol, atrakce pro děti soc.zařízení: venkovní záchody, možnost zprostředkování jezdectví a masáží, koupání v řece, hřiště, elektropřípojka, umývárny - sprcha. Provoz od 1. 5. - 30. 9.

Zobrazit panel o souborech cookie.