Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@adroit.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu:

captcha Zkusit jiný obrázek

Opište prosím text z obrázku:

Písečná

PÍSEČNÁ

Obec Písečná v okrese Frýdek-Místek se rozkládá východně od Jablunkova na pravém břehu řeky Olše, je od něj vzdálena 3 km. Její protáhlý katastr, který protíná potok Kotelnice, směřuje severovýchodně k vrchu Krkavice. Obec má 814 obyvatel, je zde 180 trvale obydlených domů, katastrální výměra je 236 ha. Písečná byla původně horskou osadou, částí města Jablunkova. První zmínky o Písečné pocházejí z roku 1446, kdy už byla pravděpodobně osídlena. U jejich počátků stáli bratři Matouš, Štefan a Jan Skřekové, původem z Jablunkova. I když byla Písečná součástí Jablunkova, ničím se neodlišovala od okolních valašských vesnic. Velký grunt Skřeků se časem rozpadl na menší části. Ve 40. letech 16. století žilo na Písečné asi 64 obyvatel, kteří se svým valašsky zaměřeným způsobem hospodaření zcela odlišovali od městských Jablunkovanů. Také zde se zpočátku vyučovalo v soukromých domech a první škola byla zřízena v domě č. p. 54. Po roce 1873 byla vystavěna nová jednotřídní škola, a ta byla později ještě rozšířena.

Privát p.Lysková

tel.: 737 956 779

E-mail:

www: http://chatapisecna.tripod.com/index.html

kapacita: 12 lůžek

podrobnosti: Pronájmy jsou ve dvou podkrovních pokojích se 2 lůžky a dvou pokojích se 4 lůžky. Ubytování nabízí kompletně vybavenou kuchyň s jídelnou, obývací pokoj s krbem. Nechybí ani WC, koupelna a barevná televize. Celý objekt je vytápěn ústředním topením. Hosté mohou rovněž využít velkou zahradu k posezení u krbu a grilování. Parkování aut je možné na zahradě. Na pobyt můžete vzít i svého psího miláčka, který je zde osvobozen od poplatků.


Privát Jarka

tel.: 732 751 640

E-mail: jarkalyskova@seznam.cz

www: http://privatjarka.tripod.com

kapacita: 8 lůžek

podrobnosti: Privát Jarka nabízí ubytování ve dvou podkrovních pokojích se 4 lůžky (jeden pokoj má možnost přistýlky). K dispozici je kuchyň, která je vybavena veškerým nádobím a příslušenstvím (lednička, varná konvice, sporák). Dále je zde obývací pokoj s jídelnou a barevnou televizí, WC + sprchový kout. U chalupy je posezení s možností rozdělávání ohně a grilování. Parkování aut je přímo u chalupy.


Zobrazit panel o souborech cookie.