Rychlý kontakt

Prostřednictvím následujícího formuláře nám můžete zaslat jakýkoliv dotaz či připomínku.
Odeslaný text bude doručen na adresu objednavky@adroit.cz.

Firma:
Jméno a příjmení:
E-mail:
Váš dotaz:
Kontrola proti spamu:

captcha Zkusit jiný obrázek

Opište prosím text z obrázku:

Jablunkov

JABLUNKOV

Jablunkov leží v okrese Frýdek-Místek a je nejvýchodnějším městem v České republice. Jeho dominantou je historické náměstí s kašnou a baroktní sochou Immaculaty z roku 1655, renesanční farní kostel Božího těla ( 1620 ) přestavěný v novogotickém slohu, nejstarší měšťanský knížecí dům ( 16.století ), Starý klášter se zachovanými klenbami ( 1861 ) a klášter Alžbětinek ( 1928 ). Plícní sanatorium ( 1933-1935 ) architektů Kumpošta, Lamla a Liebschera je funkčně i výtvarně významným dílem moderní architektury moravských autorů. Park plícního sanatoria byl založen v letech 1936-1938 ve slohu přírodně krajinářském dle projektu architekta J. Rulla. Půvab parku dokresluje arboretum, čítající více jak 500 druhů vzácných stromů a keřů a sochy Vincence Makovského - Odpočinek, Sedící žena a Dvě ženy. Jan Tříska je autorem sochy Hygie - pomníku 80 popravených členů spolku Humanita. Při horském průsmyku a zemské hranici jsou zbytky mohutného renesančního opevnění zvané Šance ze 16. století, vybudované k ochraně staré obchodní cesty vedoucí přes Jablunkov do Uher, nazývané Furmanec. Od roku 1948 se každoročně v Jablunkově v srpnu, koná regionální folklorní slavnost Gorolski Święto začleněna do mezinárodního týdne beskydské kultury. V sousední Dolní Lomné se každoročně v červenci koná Country-folkový Festival na pomezí a v září národopisné slavnosti Slezské dny. Město i jeho okolí je turistickým i rekreačním rájem. Je obklopeno Slezskými Beskydy, Moravsko-slezskými Beskydy a Slovenskými Beskydy. V létě můžete absolvovat turistické trasy pro pěší i cykloturisty, navštívit koupaliště s toboganem v Jablunkově nebo bazény a sportovní hřiště v okolních rekreačních zařízeních. V zimě je možnost lyžování (vleky na Bahenci, na Velkém Polomu, na Skalce, na Kozubové, v Dolní i Horní Lomné, v Mostech u Jablunkova a v Hrádku).

Hotel Bulawa

tel.: 558 358 705, 731 522 843

E-mail:

www:

kapacita: 24 lůžek

podrobnosti: Hotel stojí na historickém náměstí v Jablunkově. Vlastní pivnici s 35 místy, bar a jídelnu pro 34 osob. K této jídelně patří malá banketka pro 20 osob. Kuchyň nabízí různé speciality i klasická jídla. Každým rokem se zde pořádají tradiční zvěřinové hody. První a druhé patro je využíváno pro ubytování ve dvoulůžkových pokojích a dvou apartmánech se sociálním zařízením a televizí. Polovina dvoulůžkových pokojů nemá vlastní sociální zařízení. Hotel má hlídané parkoviště a směnárnu.


Rekreační středisko Vojtěchov

tel.: 732 505 854

E-mail: rsvojtechov@seznam.cz

www: http://www.najedno.cz/vojtechov

kapacita: 26x lůžko v pokoji + 36x lůžko v chatkách

podrobnosti: Vybavení: sociální zařízení na pokoji, hřiště, restaurace. V městské části Vojtěchov se nachází zrekonstruované rekreační středisko. Ubytování je nabízeno v hlavní budově a ve třech chatkách s vlastním sociálním zařízením a kuchyňkou.


Hotel Horal

tel.: 558 357 691

E-mail: bcmiel@cbox.cz

www:

kapacita: 40 lůžek

podrobnosti: Hotel se nachází téměř v centru Jablunkova. V objektu hotelu se nachází prostorný sál se 70 místy a restaurace pro 50 osob s kulečníkem a barem. V prvním patře můžeme najít banketku pro 40 osob, bar a vinárnu s tanečním parketem. Hotel Horal poskytuje 18 dvoulůžkových pokojů se samostatným příslušenstvím a apartmá. Pokoje jsou vybaveny telefonem, minibarem a barevnou televizí se satelitním příjmem a videm. Ve všech pokojích je možnost přistýlky. Letní večery lze strávit na terase.


Soukromá Chalupa v Jablunkově

tel.: 777 945 408

E-mail: jablunkov@centrum.cz

www: http://beskydy.kvalitne.cz/

kapacita: k lůžek

podrobnosti: Adresa: Lesní 461, 73991 Jablunkov. Chalupa se nachází v klidné části města Jablunkova, asi pět minut chůze od centra. V blízkosti je autobusové stanoviště, nádraží, pošta, supermarket. V domě jsou dva samostatné byty, horní je obýván, spodní je určen k pronájmu. V bytě je plně vybavená kuchyň (lednička, nádobí atd.) se spíží, obývací pokoj s televizí, ložnice, koupelna a WC. V ložnici jsou tři postele (manželská + válenda), v obývacím pokoji dvě rozkládací sedačky (i s lůžkovinami). Pokoje jsou velké a dobře prosvětlené. K dispozici je zahrada s lavičkami, ohništěm a bazénem. Parkování na oploceném pozemku nebo na příjezdové cestě. Minimální délka pobytu je 2 noci (víkend). V případě ubytování většího počtu osob (min. 4) na dobu delší než 7 dní je možno domluvit individuální cenu.


Pension Bělá

tel.: 558 357 725

E-mail: pensionbela@centrum.cz

www: http://www.pensionbela.cz

kapacita: 8 lůžek

podrobnosti: Penzion se nachází nedaleko jablunkovského náměstí. Je obklopen rodinnými domky v blízkosti řeky Olše. Již při prvním pohledu působí velice pěkně a příjemně. Součástí je restaurace se dvěmi částmi: menší restaurace pro 16 osob. Tato místnost je oddělena klenbou a třemi schody od větší restaurace, která má asi 30 míst. Zde se nachází i velký bar, který je ve večerních hodinách osvětlený a proto vyniká v tmavém prostředí penzionu. Pro oslavy nebo jednání je připravena zvláštní stylová místnost v duchu staré selské jizby. První patro slouží pouze k ubytování hostů v apartmánu nebo ve dvoulůžkových pokojích se sociálním zařízením, minibarem a TV. V letním období nabízí penzion posezení na letní terase. V blízkosti Penzionu je tenisový kurt. Sauna a Whirpool.


Pension Na Kamyncu

tel.: 558 358 422

E-mail: na.kamyncu@seznam.cz

www: http://www.pension-lomna.cz

kapacita: 9 lůžek

podrobnosti: Penzion se nachází po pravé straně u silnice vedoucí z Jablunkova do Dolní Lomné v části Městská Lomná. Hostům jsou k dispozici dva třílůžkové a jeden čtyřlůžkový pokoj, dvě koupelny s vanou a sprchovacím koutem a obývací pokoj se sedačkou a televizí. Součástí ubytovacího zařízení je pizzerie s venkovním posezením a tenisový kurt. V současnosti probíhá rekonstrukce objektu, po jejím dokončení se zvětší kapacita lůžek a vybavení pokojů.

Zobrazit panel o souborech cookie.